LES CONFESSIONS D'UN GOURMAND
de lekkerste eetadressen, de betere en deze te vermijden
Op weg naar het Zuiden
Na zijn opleiding in de kokschool Oda Gekuen en in restaurant Bizen de Minoru(Japan ) verkent Takashi Kinoshita de franse keuken in Le pré aux clercs in Dijon (Jean-Pierre Billoux),le Moulin àl’huile(Robert Bardot )in Vaison la Romaine en zelfs de keuken van le palais de ‘l Elysee.
in 2015 start hij in le Chateau de Courban en behaalt reeds in 2018 zijn eerste Michelinster
Chef Takashi Kinoshita slaagt er met brio in om de rijke Bourgondische keuken met zijn milde rijke streekproducten te verenigen met subtiele Japanse toetsen.
Een bijkomende troef is de chef patisserie Sae Hasegawa die ook in haar nagerechten een een vleugje meegeeft van haar japanse roots : bv. Miso ,in zout gekonfijte kersebloem.
Je kan kiezen tussen een menu découverte (3 gangen 79euro ) een menu Saveurs(5 gangen 119 euro ) en menu Emotions (7 gangen 145 euro )
bv. Menu Saveurs : sériole(geelstaartvis )Ikejime et concombre Haut-Marnais - Langoustine de Bretagne et pois croquant - Saint-Pierre de Bretagne et yukari,bohémienne de légumes et safran de Cote d'Or - Pintade "Excellence" Mieral et haricot beurre - Pèche des vignes et chocolat Amatika.
Een explosie van smaken waarbij ik onmiddellijk moest denken aan ‘l air du Temps van SangHoon Degeimbre in Eghezée.
Mooi terras -comfortabel hotel
Is een halte of omweg zeker waard !