LES CONFESSIONS D'UN GOURMAND
de lekkerste eetadressen, de betere en deze te vermijden
Flayosc
37 Boulevard Jean Moulin
83780
Flayosc
Hij,Davy Jobard in de keuken,met een stevige culinaire basis opgedaan bij Jacques Chibois(La Bastide de St Antoine )bij wie hij 9 jaar werkte,de laatste 4 jaar als de rechterhand van de meester.
Zij,Emilie Guetet,als commis en heel vlug als chef de partie in La Bastide gedurende 5 jaar en 4 jaar als chef in 'l Auberge du vieux Chateau in Cabris(French Riviera)
..... leren elkaar kennen rond het fornuis ,huwen en startten in 2015 met Le Nid in Flayosc,waar zij voortaan als perfecte gastvrouw de klanten ontvangt.
Maandelijks neemt chef Davy ons mee op culinair avontuur door middel van 3 menu's(35 €,44€ of 60€ dit laatste menu met aangepaste wijnen ) steeds seizoen-en streekgebonden,gecombineerd met eigenzinnige,verrassende keuze van kruiden .
Een voorbeeldje om te watertanden : mise en bouche - caillete de marcassin aux senteurs de santoline,trompettes des bois ,fines herbes - le perdrix rouge en feuilletage et foie gras,genièvre éfeuilleté de Bruxelles - tomme de chèvre ,émulsion de pommes de terre ,carvi noir fumé - raviole éphémère de chocolat Inaya, mendiant automnale.
Spijtig GEEN terras.
Een klein knus restaurant in een prachtig authentiek dorpje,een pareltje om te koesteren