LES CONFESSIONS D'UN GOURMAND
de lekkerste eetadressen, de betere en deze te vermijden
Carces
We wilden dit restaurant uitproberen vanwege zijn lovende kritiek in het recensie-blaadje "La Bouche à 'l oreille "
Een fantastisch kader,een mooie(maar slordige )terras te midden de wijngaarden beloofde een leuke avond te worden....maar helaas !
We kozen voor de Menu "Promeneur " (55 euro ) die blijkbaar voor de hele zomer ongewijzigd blijft .Na de klassieke keuze van aperitieven vergezeld van een ondefinieerbaar hapje,waarvan de kelner ook de omschrijving niet kon geven en in feite smakeloze gelatine bleek te zijn werd de "tartare de St Pierre met pesto van roquette " opgediend : andermaal klein en smakeloos,meer kan hierover niet gezegd worden.
Vervolgens een "boeuf mariné,fenouil acidulé en aspic " : een rolletje verbruind rundsvlees,daarin verzuurde venkel en alweer...massa's gelatine.Mijn smaakpapillen huiveren er nog van. Al onze hoop was gesteld op het hoofdgerecht : "magret de canard cuits en basse température farcis provencaux " een redelijk goed gebakken eendeborst maar vergezeld van 3 variaties van bruine puree,waarvan de oorsprong niet te gissen was. Als dessert nog een laatste beproeving : een citroen sorbet zwemmend in Chartreuse.
Een schoolvoorbeeld van "'l habit ne fait pas le moine " of hoe in casu een prachtig decor nog geen garantie is voor gastronomie !
Een adres niet alleen om te vergeten ,maar om te vermijden !